Kåres fotoblog

Kåres fotoblog

www.bildeforbilde.no

Om små og store hendelser for oss med interesse for foto og alt annet.
Du er velkommen til å delta.

Noen vits i å ta vare på gammel fotokunnskap?

InnspillPosted by Kåre Sat, March 15, 2014 19:48:02

Ja da, du har hørt det før. Vi bader i et hav av bilder. Du dusjer daglig i drøssevis av bilder. Rett foran øynene våre virrer de forbi. Og på sosiale medier drøsser vi rundt oss med superlativer, glorifiserte fraser, og alle slags kreative omtaler av bilder som postes.

Ukritisk? Kunnskapsløst? Synes du alle bilder er like gode?

Eller sagt med andre ord: må det være julaften hver dag? Finnes det ikke gode og dårlige dager? Finnes det bilder som holder faglige mål, eller bestemmes kvalitet i forhold til "likes"?

Mitt poeng:
Bør vi ivareta kunnskapen om hva som er viktige ingredienser til et godt bilde? Hva skal meningen med det egentlig være? Og hvordan gjør vi det?  • Comments(1)//fotoblog.bildeforbilde.no/#post6

Valg av objektiv

InnspillPosted by Kåre Sun, March 27, 2011 10:51:51

smiley
Litt om objektiv.

Jeg får stadig henvendelser ang. kjøp av kamera og objektiv. Og jeg svarer jo så godt jeg kan.

Særlig presiserer jeg at det å velge objektiv er langt viktigere enn selve kamerahuset. Dette fordi dagens kamera er såpass avanserte at de færreste av oss greier å utnytte mulighetene fullt ut. Og enda mindre utnyttelse hvis du velger et dårlig objektiv.

Siden jeg ennå sliter med hånda etter operasjonen, ble kjøpelysten litt for stor her om dagen, og etter et besøk hos Interfoto, kunne jeg suse hjemover med den nyeste Nikkor 70 – 200 f2,8 VRII, sammen med trolig det råeste av en telekonverter.

Ikke mange bildene jeg har greid å ta til nå, men fy flate så moro å få bekreftet hva som egentlig ligger i optikken.

Så til deg som er i kjøpemodus : ofte er det en krig om hva man har råd til, så moderer deg gjerne litt på valg av kamera, til fordel for et godt objektiv !

Noen som nevnte kjøpepress .... ?

Hilsen Kåre

  • Comments(2)//fotoblog.bildeforbilde.no/#post4

Noen tanker

InnspillPosted by Kåre Sun, March 20, 2011 22:10:27

Et positivt innslag burde absolutt prege det første innlegget i bloggen. men jeg greier ikke å komme utenom den enorme katastrofen i Japan.

Uheldig eller heldigvis har jeg vært sykemeldt etter en operasjon, og fikk mer enn tid nok til å følge nyhetene på flere kanaler; alt fra de første timene tsunamien var i gang.

Først skjønner man at dette har dimensjoner man ikke er i nærheten av å tenke seg, - langt mindre ta inn over seg. Paralysert er vel kanskje rette ordet for min situasjon i de første timene. Og Avmakt har aldri blitt klarere definert.

Det er i denne ”sinnsforvirrede” tilstand man i tillegg greier å se en form for fasinasjon over hva naturkrefter i realiteten er.

De første dagene var det film og direktesendt TV som preget ruta. Senere kom fotografer med bildene som frøs øyeblikket, - det øyet så der og da. Og nettopp dette synes jeg er styrken ved fotografiet framfor film. Ikke uten grunn at jeg fotograferer selv.

Det å se det enkelte bildet, i det tempoet man selv ønsker, kunne studere og analysere. Sist og kanskje aller viktigst : reflektere. Ta inn over seg.

Flere ord skal jeg ikke utsette deg for i denne omgang. Legger ved denne linken til noen foto jeg håper du vil bruke tid på :

http://www.theatlantic.com/infocus/2011/03/japans-earthquake---the-aftermath/100023/

Håper flere enn meg synker litt inn i den formildingen som fortelles. Og kanskje nytt tankegods kommer seilende til oveflaten?

Ha ei god uke !

  • Comments(1)//fotoblog.bildeforbilde.no/#post3

Nytt liv

InnspillPosted by Kåre Wed, March 16, 2011 12:11:46

smiley

Heisann ! Og takk for at du kikker innom !

Nå kjøres bloggen i gang på nytt, denne gang i litt videre omfang enn tidligere.

Tro det eller ei, men nå kan du risikere at jeg serverer noen tastetrykk som fort vekk kan bli både sviende og svingende .......... og bare så du vet det; ikke sikkert det bare vil handle om foto.

Følg med; og du er hjertelig velkommen til å komme med innspill.

Hilsen Kåre

( startskuddet for Kåres blog har blitt avfyrt ...... )

  • Comments(3)//fotoblog.bildeforbilde.no/#post2