Kåres fotoblog

Kåres fotoblog

www.bildeforbilde.no

Om små og store hendelser for oss med interesse for foto og alt annet.
Du er velkommen til å delta.

Noen tanker

InnspillPosted by Kåre Sun, March 20, 2011 22:10:27

Et positivt innslag burde absolutt prege det første innlegget i bloggen. men jeg greier ikke å komme utenom den enorme katastrofen i Japan.

Uheldig eller heldigvis har jeg vært sykemeldt etter en operasjon, og fikk mer enn tid nok til å følge nyhetene på flere kanaler; alt fra de første timene tsunamien var i gang.

Først skjønner man at dette har dimensjoner man ikke er i nærheten av å tenke seg, - langt mindre ta inn over seg. Paralysert er vel kanskje rette ordet for min situasjon i de første timene. Og Avmakt har aldri blitt klarere definert.

Det er i denne ”sinnsforvirrede” tilstand man i tillegg greier å se en form for fasinasjon over hva naturkrefter i realiteten er.

De første dagene var det film og direktesendt TV som preget ruta. Senere kom fotografer med bildene som frøs øyeblikket, - det øyet så der og da. Og nettopp dette synes jeg er styrken ved fotografiet framfor film. Ikke uten grunn at jeg fotograferer selv.

Det å se det enkelte bildet, i det tempoet man selv ønsker, kunne studere og analysere. Sist og kanskje aller viktigst : reflektere. Ta inn over seg.

Flere ord skal jeg ikke utsette deg for i denne omgang. Legger ved denne linken til noen foto jeg håper du vil bruke tid på :

http://www.theatlantic.com/infocus/2011/03/japans-earthquake---the-aftermath/100023/

Håper flere enn meg synker litt inn i den formildingen som fortelles. Og kanskje nytt tankegods kommer seilende til oveflaten?

Ha ei god uke !

  • Comments(1)//fotoblog.bildeforbilde.no/#post3