Kåres fotoblog

Kåres fotoblog

www.bildeforbilde.no

Om små og store hendelser for oss med interesse for foto og alt annet.
Du er velkommen til å delta.

Valg av objektiv

InnspillPosted by Kåre Sun, March 27, 2011 10:51:51

smiley
Litt om objektiv.

Jeg får stadig henvendelser ang. kjøp av kamera og objektiv. Og jeg svarer jo så godt jeg kan.

Særlig presiserer jeg at det å velge objektiv er langt viktigere enn selve kamerahuset. Dette fordi dagens kamera er såpass avanserte at de færreste av oss greier å utnytte mulighetene fullt ut. Og enda mindre utnyttelse hvis du velger et dårlig objektiv.

Siden jeg ennå sliter med hånda etter operasjonen, ble kjøpelysten litt for stor her om dagen, og etter et besøk hos Interfoto, kunne jeg suse hjemover med den nyeste Nikkor 70 – 200 f2,8 VRII, sammen med trolig det råeste av en telekonverter.

Ikke mange bildene jeg har greid å ta til nå, men fy flate så moro å få bekreftet hva som egentlig ligger i optikken.

Så til deg som er i kjøpemodus : ofte er det en krig om hva man har råd til, så moderer deg gjerne litt på valg av kamera, til fordel for et godt objektiv !

Noen som nevnte kjøpepress .... ?

Hilsen Kåre

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kåre Tue, March 29, 2011 23:16:56

Heisann, Anne ! Og grattis med oppdateringen!

Ja, dere er heldige som har Stavanger Foto. Jeg bruker dem, jeg også, superfornøgd med service og kvalitet ......... og det jobber jo en telemarking der, veit du !

Med D300 kan du være tøffere med iso, så bare prøv deg fram, dette vil du få glede av, Anne. En konverter til dette objektivet er det ikke sikkert du ville blitt fornøgd med, taper fort lys og kontrastomfang.

Med tanke på hva du har levert til nå vil dine nyinvetseringer bare gi deg et løft videre, blir spennende å se. Din navnesøster Uleland mener jeg har 70 -200 f2,8, og det kan jo hende du får lånt det litt til testing og sammenligning med ditt eget.

Jeg synes jo du er svært dyktig til å utnytte dof, og slik sett vil et objektiv med f2,8 gjøre mye spennende.

Venter på bilder .......

Hilsen Kåre

Posted by Anne Øverås Tue, March 29, 2011 22:42:36

Nå har jeg oppgradert fra D80 til NikonD300. Byttet inn kamera, objektiver. Kjøpte og Nikon70-300 VR. Dette kan jeg ikke sette Telekonverter på. Litt synd det. Men kan jo byttes og kjøpes på nytt en gang. Er så bra med Stavanger foto ved innbytte og de har mye brukt. Høres flott ut med Nikkor70-200mm.F.2.8.